Linkbuilding uitbesteden

Beter zichtbaar worden in Google? Kies voor linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan ervaren marketeers

Wordt beter gevonden en bereik meer klanten met jouw website.

Wil jij de online vindbaarheid van jouw bedrijf verbeteren? Linkbuilding uitbesteden kan het antwoord zijn! Full service internetbureau Duidelijk Online heeft 10+ jaar ervaring in online marketing en linkbuilding. Wij helpen bedrijven aan meer organisch websiteverkeer voor meer bezoekers en verkopen.

Verhoog je online zichtbaarheid met linkbuilding: het verkrijgen van waardevolle links van andere websites naar jouw pagina. Google ziet deze links als een teken van relevantie en autoriteit, wat ervoor kan zorgen dat jouw website hoger rankt in de zoekresultaten van de Google zoekmachine. Een natuurlijk linkprofiel, dat bestaat uit kwalitatieve en relevante links, is van groot belang. Duidelijk Online kan je helpen met het vinden van de juiste zoekwoorden en het verbeteren van je zoekwoordposities, mits je pagina technisch in orde is en unieke, waardevolle content bevat. Investeer in relevante links en laat jouw website stralen op een hoge positie binnen Google.

Enkele cases...

Super duidelijk op een rijtje gezet

Linkbuilding uitbesteden? Wij leren je er graag meer over

Linkbuilding is een term die je enorm veel tegenkomt zodra jij je begint te verdiepen in het verbeteren van jouw online vindbaarheid. In het begin klinkt het misschien als een vage en populaire marketingterm. Maar dat is het zeker niet. Heb jij je on-page SEO op orde? Dan is kwalitatieve linkbuilding een extreem krachtig middel om jouw website beter te laten ranken in de zoekmachines. Lees: beter vindbaar te worden. En dat is toch wat jij wilt?! Dat dachten wij ook.

De reden dat je bij ons op de website bent gekomen moge duidelijk zijn: jij wilt ook meer resultaat en omzet uit jouw website halen. Je zoekt een betrouwbare en ervaren partij die jou hiermee kan helpen. Kortom: jij zoekt iemand/een bedrijf waaraan je linkbuilding kunt uitbesteden. Wij staan natuurlijk te popelen om met jouw website aan de slag te gaan!

Toch kan het geen kwaad om jezelf in te lezen over het onderwerp zodat je weet wat voor dienst je bij ons af kan nemen.

  • 1. Wat is linkbuilding?
  • 2. Waarom linkbuilding uitbesteden?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilden is naast SEO of zoekmachine optimalisatie de meest voorkomende term als het gaat om een website hoger laten scoren binnen Google. Maar wat is linkbuilding nu eigenlijk?

Linkbuilding is in essentie niks meer dan een link op een andere website dan die van jouzelf, die verwijst naar jouw website. Ofwel: Website A bevat een link die naar Website B (jouw website) verwijst. Een link die naar jouw website verwijst noemen we een backlink. Zie een backlink als digitale mond tot mond reclame waaraan Google herkent dat jouw website belangrijk is voor een bepaald onderwerp. Laten we dit nog iets verder proberen uit te leggen.

Wij houden ons dus bezig met het verzamelen van meerdere backlinks die naar jouw website en content gaan verwijzen. Dit doe je om de positie van jouw website op zoekmachines zoals Google te verbeteren en hoger te ranken op specifieke zoekwoorden. Door het aantal backlinks te vergroten krijgt jouw website een hogere score van Google. Dit geeft een hogere autoriteit (Domain Autority, ook wel afgekort als DA) aan jouw website. Hoe hoger de DA, hoe waarschijnlijker het

Google geeft zelf aan dat backlinks een belangrijke factor speelt binnen de zoekalgoritmen; daarmee heeft linkbuilding uitbesteden een belangrijke rol binnen het verkrijgen van betere posities in Google. De manier waarop Google naar backlinks is gaan kijken is wel enorm veranderd. Waar het vroeger draaide om zoveel mogelijk linkjes verzamelen, draait het nu om een hoge kwaliteit en relevantie. Het opzetten van een natuurlijk linkprofiel met een hoge kwaliteit is tegenwoordig hét uitgangspunt.

Linkbuilding is een onmisbaar onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het aantal relevante inkomende links naar jouw website is van groot belang voor zoekmachines. Zoekmachines zien deze links als “stemmen” voor jouw website. Hoe meer stemmen, hoe belangrijker jouw website wordt beschouwd door de zoekmachines. De digitale mond tot mond reclame neemt steeds verder toe en dat trekt de aandacht van de zoekmachines.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alle links even waardevol zijn voor Google. Het lukraak plaatsen hiervan op allerlei websites heeft daarom weinig zin en is niet aan te raden (zoals startpagina’s). Wanneer jij een kledingwinkel draait dan wil je linkjes op websites hebben staan die passen bij jouw bedrijf. Ze moeten relevant zijn. Bijvoorbeeld: het is veel interessanter om een link te ontvangen van een online fashion magazine dan van de lokale bakker. Heel aardig van de lokale bakker, maar je schiet er niet veel mee op.

Linkbuilding uitbesteden kan dus een zeer slimme zet zijn en helpen om de positie van jouw zoekwoorden te verbeteren. Voordat je hier aan begint is het van groot belang dat eerst jouw on-page optimalisatie op orde is. Hiermee bedoelen wij dat de pagina’s waarnaar wordt verzenden een goede structuur hebben, zijn geoptimaliseerd voor snelheid en teksten van hoge kwaliteit bevatten.

Linkbuilding kan helpen om de positie van jouw zoekwoorden te verbeteren, maar alleen als de landingspagina’s goed zijn opgebouwd en kwalitatief hoogwaardige inhoud bevatten. Om de zoekwoorden van jouw doelgroep te vinden, kun je door Duidelijk Online een zoekwoordenonderzoek uit laten voeren. Op basis daarvan gaan wij aan de slag om een strategie op te stellen waarop we de campagne gaan baseren.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Je weet nu weet linkbuilding inhoudt, maar waarom zou je het uitbesteden? Het idee van linkjes verzamelen klinkt als een relatief eenvoudige klus. Je schrijft enkele websites aan, je plaatst her en der een link op een startpagina en misschien koop je er een aantal. Simpel toch? In de praktijk blijkt dit vaak vies tegen te vallen. Waarom?

Het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel is nog niet zo eenvoudig. Het vinden van kwalitatieve websites om vandaan te linkbuilden is niet vanzelfsprekend. En continu nieuwe linkjes kopen wordt al snel een dure aangelegenheid. Een stuk duurder dan wanneer je dit uit zou besteden. Daarnaast is het niet allemaal in 5 minuten gedaan. Linkbuilden is tijdsintensief. Dat geeft te denken…

Onderaan de streep draait het om het vergaren van kwalitatieve links en niet om de hoeveelheid. Hierbij speelt vooral ook de relevantie van de bron een grote rol én wil je dat de scores van deze websites ook hoog liggen zodat er meer ‘seo juice’ wordt doorgestuurd naar jouw website. En daar bovenop komt ook nog eens dat de opbouw van het linkprofiel (alle backlinks bij elkaar die naar jouw website verwijzen) op een natuurlijke wijze wordt opgebouwd. We willen het allemaal niet moeilijker maken dan het is, maar zoals je kunt lezen is het allemaal nog niet zo eenvoudig. In de afgelopen 10+ jaar hebben wij als webbureau een groot netwerk in websites en partners opgebouwd. Wij kunnen relevante links met autoriteit opbouwen voor praktisch iedere branche. Dus ook voor jouw website.

Je kan er alsnog zelf mee aan de slag gaan. Of je kiest voor linkbuilding uitbesteden en gaat doen waar jij wél goed in bent: ondernemen!